Doorregen rollade met mosterdroomsaus

doorregen_rollade (1K)

  • 1 doorregen varkensrollade
  • 6 eetl. Franse mosterd
  • 80 g boter
  • 1½ dl witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • 1 pakje roomculinair

Laat de rollade op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 225º C.
Dep het vlees droog en bestrijk de rollade met de helft van de mosterd.
Verhit in een braadslede de boter.
Bak de rollade rondom bruin in een paar minuten.
Giet 1 glas witte wijn over de rollade.
Bestrijk de rollade nogmaals met mosterd en zet de braadslede in het midden van de oven.
Zet de oven op 150º C.
Bak de rollade in ca. 1 uur gaar maar rosé.
Zet de oven uit en laat het vlees in de oven nog ca. 10 minuten rusten.
Leg de rollade afgedekt onder aluminiumfolie op een snijplank.
Giet het braadvocht (evt. door een zeef) in een steelpan.
Voeg de slagroom toe en laat de saus op matig vuur warm worden.
Snijd het vlees in plakken en giet de saus erover.
Bestrooi met zout & peper.
Lekker met andijvie/fruitsalade en gebakken krieltjes.

Bron: Vlees.nl

Terug