Linzenburgers met kruidige wortelsalade

voor 2 personen

  • 100 g rode linzen
  • 2½ dl groentebouillon (van ½ tablet)
  • 1 - 2 winterwortels (± 400 g)
  • 2 bosuitjes
  • stukje Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • gemalen koriander (ketoembar)
  • sinaasappelsap
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. paneermeel
  • 1½ eetl. vloeibare margarine

Was de linzen.
Kook de linzen in de groentebouillon in ca. 20 minuten gaar.
Kook de laatste 5 minuten een paar plakken wortel mee gaar.
Maak de rest van de wortel schoon en rasp ze grof.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Snijd het stukje peper fijn.
Houd een lepel bosui achter.
Meng de rest van de bosui en de fijngesneden peper door de geraspte wortel en maak de groente op smaak met wat koriander en sinaasappelsap.
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Giet eventueel de linzen af.
Prak de linzen met de wortel met een vork wat fijn.
Meng er de achtergehouden bosui en de pijnboompitten door.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Maak het mengsel op smaak met peper en koriander.
Vorm er 4 schijven van en wentel ze door paneermeel.
Bak de linzenburgers in de margarine in 10 minuten bruin.
Geef er de wortelsalade bij.

Menusuggestie
Lekker met volkoren bolletjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug