Currykokos wokmie met kastanjechampignons

wokmie2 (2K)

  • 250 g kastanjechampignons
  • 800 g oosterse roerbakgroenten met rode peper
  • 250 g ontbijtspekblokjes
  • 3 eetl. grof gehakte koriander en/of munt
  • Conimex Woksaus Curry Kokos
  • ketjap asin
  • 1 zak Chinese eiermie
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes.
Snijd de rode peper uit het pakket in ringen en verwijder de witte zaadjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes met de rode peper 3 minuten.
Wok daarna de roerbakgroenten en de kastanjechampignons 5 minuten mee.
Schep de mie, woksaus naar smaak (ca. 10 eetlepels) en de helft van de groene kruiden erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de wokmie in diepe borden of kommen en strooi de rest van de groene kruiden erover.

Op tafel
Zet cassave kroepoek en seroendeng op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Je kunt deze wokmie ook zonder rode peper maken.
De ontbijtspekblokjes kun je vervangen door kleine tofublokjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en Flensjes met karamelappeltjes en toe.

Bron: Conimex

Terug