Gemarineerde Meritus-rosbief met groentjes in de wok

rosbief3 (1K)

  • 1 kg Meritus rosbief
  • 30 g verse boter
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
voor de garnituur:
  • 1 middengrote wortel
  • wit van 1 kleine prei
  • 100 g sluimererwten
  • 1 rode paprika
  • 10 jonge bosuitjes
  • 4 kolfjes jonge maïs
  • 2 eetlepels olijfolie
  • japanse sojasaus
  • 4 kerstomaatjes
  • enkele kervelpluksels
voor de marinade:
  • 2 eetl. extra fijne olijfolie
  • verse koriander, gewassen en fijngesneden
  • enkele druppels limoensap
  • een bolletje verse gember, geschild en fijngehakt

Marinade:
meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Deze marinade kan je gemakkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast.

Bak de rosbief stevig aan in de hete boter, kruid met peper, zout en heel weinig muskaatnoot.
Plaats gedurende 15 minuten in een oven op 250 °C.
Neem het vlees uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat nog even doorgaren.

Was en schil desgevallend de groenten, snijd de wortelen, paprika en prei in julienne.
Snijd de sluimererwten en de bosuitjes in handzame stukken.
Bak de groenten kort in de wok en breng op smaak.
Werk af met een beetje sojasaus.

Snijd de rosbief in mooie plakken van 3 à 5 cm dik, dresseer die waaiervormig op de borden.
Nappeer er 2 eetlepels van de marinade over.
Dresseer de gewokte groenten op het vlees en versier met een enkele pluksels kervel, een kerstomaatje en enkele takjes bieslook.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug