Asperges met tournedos in eigen jus

asperges_tournedos (2K)

  • 2 kg asperges
  • 4 tournedos (van elk 150 g)
  • 300 g paddestoelen
  • boter
  • witte peper uit de molen
  • 20 g zout

Schil en gaar de asperges (mooie exemplaren van het wijsvingerformaat) volgens de aanwijzingen in het basisrecept.
Bind de tournedos op met een touwtje en bestrooi ze met versgemalen peper.
Braad de tournedos snel even aan, bestrooi ze met wat zout en zet ze warm weg.
Ontvet het braadvocht en laat het langzaam inkoken.
Monteer de saus met boter en breng ze op smaak met versgemalen peper en zout.
Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in pIakken.
Rooster de paddestoelen snel in een vrijwel droge pan.
Haal de asperges uit het kooknat, laat ze uitlekken en leg ze op de borden.
Leg er de tournedos en de paddestoelplakjes bij en schep er wat tournedosjus over.

Bron: Aspergerecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug