Zilverstelen met champignonrisotto

  • 1 struik zilverstelen
  • 200 gram risottorjjst*
  • 1 ui
  • ½ bakje champignons
  • ½ liter groentebouillon
  • 2 scheutjes (olijf)olie
*Te koop in natuurvoedingswinkels.

Zilverstelen wassen en in grove stukken snijden zodat ze in een stoommandje passen.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Rijst en ui even bakken in olie, op een zacht vuur, in een pan met dikke bodem, totdat de rijstkorrels glanzend en doorzichtig zijn en lichtbruin kleuren.
BoullIon aan de rijst toevoegen, al roerende aan de kook brengen en in 20 minuten zachtjes gaar koken.
Gebruik eventueel een vlamverdeler.
Zilverstelen boven de rijst gaar stomen.
Controleer regelmatig of er voldoende water in de pan blijft.
Het is wel de bedoeling dat na 20 minuten het water geheel opgenomen is.
Champignons schoon wrijven met een stukje keukenpapier, in dunne plakjes snijden en in een koekenpan bakken in een laagje olie.
Wanneer de risotto gaar, is de champignons er over scheppen.

Bron: Odin recepten

Terug