Turkse pilav

  • 300 g basmati rijst
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 150 g groene pitloze druiven
  • 100 g pistachenoten, gepeld
  • 50 g blanke hele amandelen, licht geroosterd
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • 2 eetl. grenadine siroop
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. biber (pepervlokken)
  • 2 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 granaatappels
  • zonnebloemolie
  • zout

Giet heet water op de abrikozen en laat ze minstens een uur wellen.
Laat ze vervolgens uitlekken.
Maak de granaatappelsaus:
fruit op zacht vuur de knoflook in 1 eetlepel olie.
Giet 2 eetlepels grenadinesiroop en 12½ cl water op de knoflook.
Roer de pepervlokken en koriander erdoor.
Laat de saus 5 minuten op zacht vuur doorkoken.
Breng de saus op smaak met 1 eetlepel citroensap en een beetje zout.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de abrikozen, druiven en en noten door de rijst.
Snijd de granaatappel doormidden en schep de zaadjes uit de vrucht.
Bestrooi de pilav met de granaatappelzaadjes.
Serveer de saus apart.
Serveer de pilav bij geroosterde lams- of geitenkoteletjes.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug