Mexicaanse varkenslapjes

varkenslapjes (2K)

  • 4 varkenslappen (à 100 gram)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 350 g pruimtomaten
  • 1 jalapeñopeper (uit pot of groene peper)
  • 30 g chocolade (extra pure)
  • paprikapoeder
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 theel. djinten (gemalen komijn)
  • 2 eetl. koriander (verse, grof gesneden)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • keukenpapier

Pel de ui en snijd hem in parten.
Pel de knoflook en snijd deze in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken.
Snijd de peper in ringetjes.
Hak de chocolade fijn.
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met paprikapoeder en peper naar smaak.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin.
Neem het vlees uit de pan en bestrooi met zout naar smaak.
Fruit de ui met de knoflook 3 minuten in het bakvet.
Bak de paprika, de tomaat en de peper 5 minuten mee.
Roer de chocolade en de komijn door de saus en leg het vlees terug in de pan.
Laat het vlees in ± 35 minuten helemaal gaar stoven.
Garneer met de koriander.
Lekker met aardappelpuree en een komkommersalade met sinaasappel en rode uiringen.

Bijzonderheden
Braad de varkenslap rustig aan en sudder deze gaar met gesloten deksel op laag vuur.

Smaakidee
Peper

Bron: Vlees.nl

Terug