Biftec de vaca con chimmichurri
Kogelbiefstuk met knoflook en pittige peterselie saus

biftec (2K)

  • 4 kogelbiefstukken ca. 600 g
  • 4 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. paprikapoeder
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 eetl. olijfolie
    • voor de chimmichurri:
  • 2¼ dl. olijfolie
  • 4 eetl. rode wijnazijn
  • ½ rode + ½ groene paprika in kleine blokjes
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 2 fijngesneden teenijes knoflook
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • versgemalen peper en zout

Maak eerst de chimmichurri door de olijfolie te mengen met de rode wijnazijn, de ul, knoflook, peterselie, oregano, chilipoeder, peper en zout.
Laat het mengsel 20 minuten op kamertemperatuur rusten, de smaken zullen dan goed ontwikkelen.
Wrijf de kogelbiefstukken in met olijfolie en knoflook en breng ze verder op smaak met versgemalen peper.
Rooster het vlees in een hete grulpan ca. 5 minuten aan iedere kant.
Prik niet in het vlees anders lopen de vleessappen eruit en zal het taai worden.
Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met zout.
Serveer de kogelbiefstukken met gemengde salade en schep naar wens de chimmichurri op of naast het
vlees.

Tip
Laat het vlees na bereiding op een warme plaats, afgedekt met aluminiumfolie even rusten, alvorens het te serveren.
Het zal er nog malser door worden.

Wijnadvies
Malbec, Graffigna, Mendoza, Argentinë

Bron: Spar Succes recepten

Terug