Chicarones con guacamole
geroosterde speklapjes met avocado-dip

chicarones (2K)

  • 600 g magere speklappen zonder zwoerd
  • 3 fijngesneden sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ fijngesneden Spaanse peper
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 3 eetl. olijfolie
  • houten spiesjes

Voor de guacamole:

  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 eetl. fijngesneden ui
  • ¼ fijngesneden Spaanse peper
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 eetl. fijngesneden koriander
  • versgemalen zwarte peper en zout

Rijg de speklapjes aan houten spiesjes en leg ze in een ruime schaal.
Meng vervolgens de olijfolie met de gembersiroop, knoflook, paprikapoeder, sjalotten en Spaanse peper.
Giet dit mengsel over de spiesjes en laat het geheel, afgedekt met plasticfolie, ca. 30 minuten in de koelkast marineren.
Maak in de tussentijd de guacamole door de avocado's te halveren, de pit te verwijderen en het vruchtvlees uit de schil te lepelen in een kom.
Besprenkel het avocadovruchtvlees met limoensap en prak het fijn met een vork.
Meng de ui, Spaanse peper, tomaatblokjes en koriander door de avocadopuree en voeg naar smaak peper en zout toe.
Tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast bewaren.
Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen.
Grill de spek-lap-spiesjes op niet te hoog vuur onder de grill of in de grillpan.
Serveer met de guacamole.

Succestip
Als u geen liefhebber bent van koriander, kunt u deze vervangen door peterselie.

Wijnadvies
Pagos de Labarca, Rioja tinto, Spanje

Bron: Spar Succes recepten

Terug