Smoor gehaktballetjes met gewokte boontjes en rijst

gehaktballetjes_boontjes_rijst (2K)

  • 600 g gebroken sperzieboontjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 400 g gehakt
  • 1½ eetl. kerrie djawa
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 400 g (meergranen) rijst
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex boemboe Smoor Vlees

Kook de boontjes 5 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Afgieten.
Pel en snijd de knoflook en uien grof.
Meng het gehakt met 1 eetlepel kerrie djawa, de gembersiroop en naar smaak wat peper en zout.
Draai er met natte handen kleine gladde gehaktballetjes van.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de uien en knoflook 5 minuten.
Haal de helft uit de pan en bewaar.
Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in ca. 3 minuten rondom bruin, voeg de boemboe smoorvlees en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe en warm goed door.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de gekookte boontjes met de achtergehouden gebakken ui en knoflook ca. 5 minuten.
Breng eventueel op smaak met wat zout & peper.
Verdeel de smoor gehaktballetjes, de gewokte boontjes en de rijst over 4 borden.

Bron: Conimex

Terug