Parilla de cerdo con piña
varkensvleesspiezen met ananas

parilla (2K)

  • 600 g. varkenshaas en in blokjes van 3 cm
  • 1 verse ananas (schoongemaakt en in blokjes van 3 cm )
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 takjes verse rozemarijn, afgeritst en fijngehakt
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetl. honing
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • olijfolie om het vlees te bestrijken.
  • 1 potje sugo casa piquante (Grand Italia)
  • 1 pakje risotto (Lassie)
  • houten of metalen spiesjes

Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen de varkensvleesblokjes in een kom met paprikapoeder, rozemarijn, knoflook, honing, sjalotten, citroensap en olijfolie.
Meng het geheel goed door elkaar en breng het verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Laat het varkensvleesmengel ca. 30 minuten marineren op een koele plek.
Rijg vervolgens de vleesblokjes samen met de ananasstukjes om en om aan de spiesen.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie.
Bak ze in de grillpan in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
Serveer met sugo casa piquante en risotto.

Succestip
Houten spiesen eerst in koud water leggen, dan verbranden ze niet tijdens het bereiden.

Wijnadvies
Chardonnay/Sauvignon Blanc, Santa Balera, Chili.

Bron: Spar

Terug