Antichuco’s
geroosterde gemarineerde rundvleesspiesjes

antichuco (2K)

  • 600 g kogelbiefstuk in blokjes van 2 cm
  • 1 potje tacosaus
  • 1 zak tortillachips
  • houten spiesjes
    • voor de marinade
  • 6 eetl. rode wijnazijn
  • 1 fijngesneden rode Spaanse peper, zonder zaadjes
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en voeg de kogelbiefstukblokjes er aan toe.
Laat het geheel afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten marineren.
Rijg de biefstukblokjes vervolgens aan de spiesjes.
Bereid de tacosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik.
Bestrijk de spiesjes licht met olijfolie en rooster ze in een grillpan in ca. 5 minuten aan alle kanten goudbruin van buiten en rosé van binnen.
De spiesjes serveren op een bedje van tacochips.
Serveer de tacosaus apart.

Succestip
Ook lekker met kip of varkensvlees i.p.v. kogelbiefstuk

Wijnadvies
Estola, Mancha, Noord Spanje

Bron: Spar Succes recepten

Terug