Hamburguesas
Argentijnse hamburgers

tortilla (2K)

  • 600 g mager rundergehakt
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 eetl. bieslookringetjes
  • 1 snufje tijm
  • 1 groene paprika in blokjes
  • ⅕ fijngesneden Spaanse peper
  • 1 theel. tomatenketchup
  • 1 losgeklopt ei
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 8 bruine boterhammen
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 4 eetl. scherpe mosterd (Dijon)
  • 1 bakje fijngesneden ijsbergsla
  • 8 parten partysticks
  • 1 potje tacosaus hot

Meng het gehakt met het ei, knoflook, bieslook, tijm, paprika, Spaanse peper en tomatenketchup.
Breng het geheel verder op smaak met peper en zout en verdeel het geheel in vieren.
Rol de partjes tot een bal en druk deze plat tot een hamburgerschijven van ca. 6 cm. doorsnede.
Bak de hamburgers op de grill aan beide zijden bruin in ca. 10 minuten.
Keer ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruinen.
Rooster in de tussentijd de boterhammen en besmeer deze elk met een halve eetlepel mosterd.
Verdeel over 4 geroosterde boterhammen de ijsbergsla, partysticks en maïskorrels.
Schep de hamburgers er bovenop en garneer deze met de rauwe uienringen.
Leg daarna de overige geroosterde boterhammen er bovenop.

Succestip
U kunt de uienringen ook krokant bakken.
Wilt u de hamburgers pittiger serveren, besprenkel ze dan nog met wat tabasco.

Bron: Spar Succes recepten

Terug