Jerk spare ribs
varkensribbetjes met een pittige marinade

jerk (2K)

  • 2 kg losgesneden spareribs naturel
  • 3 rode pepers zonder zaadjes
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 1½ theel. chilipoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • ½ eetl. wijnazijn
  • 1 eetl. bruine rum
  • 3 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Doe alle ingrediënten, behalve de ribbetjes en de olie in de keukenmachine en meng dit tot een fijne pasta.
Bestrijk de ribbetjes met de helft van de pasta, leg ze in een schaal en laat in de koelkast minstens 2 uur marineren.
Voor het bereiden weer op kamertemperatuur laten komen.
Roer de olie door de rest van de marinade en bestrijk hiermee de ribbetjes.
Leg de ribbetjes op een plateau en maak ze gaar in een voorverwarmde oven op 180 °C in ca. 45 minuten.
Serveer ze met de barbecuesaus

Succestip
U kunt dit gerecht ook bereiden op de barbecue.

Wijnadvies
Huiswijn rood, Cabernet Sauvignon, Chili

Bron: Spar Succes recepten

Terug