Parillado de cerdo,
varkensvleesspiesjes met hot salsa

parillado (2K)

  • 500 g varkenslappen in blokjes van 2 cm gesneden
  • 4 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 theel. fijngehakte rode Spaanse peper
  • 2 eetl. fijngesneden koriander of bladpeterselie
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 3 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 1 snufje suiker
  • metalen of houten spiesjes

De varkensvleesblokjes bestrooien met peper, zout en insmeren met knoflook en 3 eetlepels olijfolie.
Vervolgens koel wegzetten en ca. 20 minuten laten marineren.
Meng daarna de tomaatblokjes met de Spaanse peper, oregano en suiker in een pannetje.
Breng dit aan de kook en laat het geheel ca. 5 minuten op laag vuur sudderen.
Haal de saus van het vuur en voeg vlak voor het serveren de koriander of bladpeterselie toe.
Rijg de varkensvleesblokjes aan de spiesen en bestrijk ze met de rest van de olijfolie.
Rooster ze snel in een gloeiend hete grillpan zodat ze bruin van buiten en rosé van binnen zijn in ca. 7 minuten.
Serveer de spiesjes met de hot salsa.

Succestip
Ook lekker met een gemengde salade en in de schil gepofte aardappelen.

Wijnadvies
Solaz, Osborne, Spanje

Bron: Spar Succes recepten

Terug