Asado de bife con salsa de barbacoa
Geroosterd rundvlees met barbecuesaus

asado (2K)

  • 2 tomaten
  • ½ theel. chilipoeder
  • 1 eetl. hete mosterd (Dijon)
  • 4 eetl. rode wijnazijn
  • 4 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper & zout
  • ½ rode- en ½ groene fijngesneden paprika
  • 1 fijngesneden ui
  • 4 entrecotes van 150 g per stuk

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Roer in een kom de chilipoeder met de mosterd en de wijnazijn door elkaar.
Voeg dan geleidelijk 3 eetlepels olijfolie toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Schep de ui, paprika en tomaat door het oliemengsel en roer alles goed door elkaar.
Laat deze saus minstens 1 uur staan alvorens hem te gebruiken.
Zorg voor een gloeiend hete grillpan.
Bestrijk de entrecôtes met de rest van de olie en rooster ze op de grillpan in 6 - 8 minuten mooi bruin van buiten en rosé van binnen.
Keer de entrecôtes regelmatig om zodat ze gelijk-matig kleuren en kruid ze tijdens dit proces met versgemalen peper en zout.
Laat het vlees op een snijplank even rusten en snijd de entrecôtes dan dwars op de draad in plakjes.
Verdeel deze over de voorverwarmde borden en serveer met de barbecuesaus.

Succestip
Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Camapñero, Chili

Bron: Spar Succes recepten

Terug