Tuinbonen met serranoham

  • 1 kg tuinbonen
  • 200 g uien
  • 5 eetl. olijfolie
  • 200 g serranoham in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 hardgekookte eieren
  • fijngehakte peterselie

Dop de tuinbonen, snijd de uien klein en hak de eieren in stukjes.
Verhit de olie in een stoofpan, voeg de ham toe, pers de knoflook erover uit en bak het geheel even aan.
Doe de tuinbonen en 1 dl water erbij, dek de pan af en stoof de bonen onder af en toe roeren in circa 10 minuten gaar.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Roer de gehakte eieren erdoor en laat het gerecht goed doorwarmen.
Roer vlak voor het serveren de peterselie erdoor.

Bron: Zomaar Wat
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug