Lamsbout uit de oven

hoofdgerecht, 8 personen

  • lamsbout met been van circa 1,5 kg
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
  • takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 8 tenen knoflook in kwarten gesneden
  • olijfolie
  • wat citroensap

Verwarm de oven voor op 260 °C.
Was de lamsbout en dop droog.
Snijd het vet met een scherp mes in een ruitpatroon.
Wrijf de lamsbout eerst in met citroensap en olijfolie; daarna pas met zout & peper.
Bestrooi met rozemarijn en tijm.
Steek de kwarten knoflook hier en daar vast in het ruitpatroon van het vet.
Leg de lamsbout in een braadslede en zet in de oven tot liet vet guudbruin is <circa 20 minuten>.
Schakel de temperatuur terug naar 90 °C en laat 3 uur roosteren.

Wijnadvies Commandeur de St. Paul, Merlot

Waarom deze combinatie?
De Commandeur de St. Paul, Merlot is een stevige doch delicate wijn en verdient daarom een dito vleesgerecht.
Bovendien heeft de wijn kruidige tonen die mooi terugkomen bij de kruiden gebruikt in het lambsboutgerecht.

Bron: De Wijnbeurs

Terug