Biefstuk met gebakken uitjes

biefstuk3 (1K)

  • 4 biefstukken van de haas (a 150 g)
    • voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 7 ei
  • balsamico azijn
  • 7 theel. bruine suiker
  • 7 theel. lichte sojasaus
  • 2 uien in ringen

Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Bewaar de helft.
Marineer de biefstukken in de andere helft
3 tot 8 uur in de koelkast.
Zet uien, dressing en biefstuk op tafel.

Aan tafel:

Bak de uien gaar en bruin op de plaat.
Gril de biefstuk 3-4 min. aan elke kant bruin.
Bestrijk met wat dressing en leg de uien erbij.

Serveer met frisse salades, stokbrood en sausjes.
Zet een flesje olijfolie voor het bakken op tafel.
zout & peper naar smaak toevoegen.

Bron: "Gezond en zo", Agis magazine

Terug