Taart met hamlap en paddestoelen

  • 250 g hamlappen
  • 1 theel. Worcestershiresaus*
  • 1 teentje knoflook*
  • 2 eetl. olie*
  • 1 bakje gemengde paddestoelen*
  • 3 sjalotjes*
  • ½ theel. laurierpoeder
  • 200 g bladerdeeg
  • snufje peper uit de molen*
  • 1 eetl. tijm*
  • snufje zeezout*
  • 20 g boter*
  • 1 dl droge sherry
  • 1 ei*
  • 1 dl bouillon*
Verwarm de oven voor op 1750 C.
Laat de pIakjes deeg ontdooien.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Pel intussen de sjalotjes en snijd in stukken.
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grove stukken.
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees licht aan.
Voeg de sjalotjes, paddestoelen, Worcestershiresaus, tijm en laurierpoeder toe.
Pel het teentje knoflook en pers deze erboven ui.
Bak alles nog ca. 10 minuten.
Schep regelmatig om.
Voeg de sherry en de bouillon toe.
Vet een ronde ovenschaal in met boter.
Schep het vlees in de ovenschaal.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een grote lap.
Leg de lap deeg over de ovenschotel.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Zet de ovenschotel ca. 30 minuten in de oven.

Bron: *te bestellen via www.odinwinkel.nl

Terug