Perenstoofpot

  • 1 runderrookworst
  • 1 kg stoofperen (liefst Giesser Wildeman)
  • 1 eeti. kaneel en (eventueel) 50 g sujker
  • 1 kg aardappels (geschud en in stukken gesneden)
  • 200 g spekblokjes
  • 2 eetl. azijn
  • verse peper uit de molen en snufje zeezout
  • mosterd

Breng de stoofperen met het kaneel en eventueel de suiker in een grote pan in een laag water aan de kook.
Laat ze een half uur sudderen op een laag vuur.
Leg er vervolgens de aardappels op en vul het water aan,
Laat het geheel nog 30 minuten doorsudderen
Bak ondertussen de spekreepjes tot ze krokant zijn en bereid de rookworst volgens de aanwezig op de verpakking.
Giet de stoofpot af, stamp de peren en aardappels door elkaar.
Roer er vervolgens de azijn en de krokante spekreepjes met het bakvet door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rookworst in plakjes snijden en roer ze door de stamppot (kan eventueel ook apart geserveerd worden).
Lekker met mosterd.

Bron: Odin recepten

Terug