Spaghetti met geroosterde knoflook

roosteren maakt knoflook zoet
  • 1 hele bol knoflook*
  • 1,2 dl olijfolie van Salvagno*
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper*
  • Parmezaanse kaas geraspt*
  • 400 g spaghetti van Salamîta*

Olijfolie speelt de hoofdrol in dit gerecht, dus kies voor een olie met karakteristieke smaak.
De ambachtelijke olijfolie van Salvagno is bijvoorbeeld een goede keus.

Verwarm de oven voor op î800 C.
Rooster de bol knoflook 3o minuten in een ingevet bakbuk en snijder, als hij wat is afgekoeld, het bovenste derde deel af.
Schraap nu met de punt van een mes het vruchtvlees uit de teentjes en meng dit met de olie en veel zwarte peper.
Kook de pasta gaar, giet hem af en doe hem weer in de pan.
Voeg het olie-knoflookmengsel toe en schap alles op een laag vuur door elkaar.
Serveer de spaghetti meteen, met Parmezaanse kaas er apart bij.

Bron: *verkrijgbaar via www.odinwinkel.nl

Terug