Knoflookolie

smaak van de zomer bewaard
  • 6 dl lichte olijfolie
  • een paar flinke tenen knoflook

Pel de teentjes knoflook en doe ze in schone droge flessen.
Als ze te groot zijn voor de flessenhals, snijdt u ze in de lengte doormidden.
Vul de flessen tot de rand met de olijfolie en doe er een kurk op.
Laat de olijfolie twee weken trekken.
Verwijder de tenen knoflook als u de smaak sterk genoeg vindt door de olie door een met neteldoek beklede zeef in schone flessen te gieten.

Variaties:

1) Knoflookolie:
Pel voor een zachtere knofooksmaak een paar teentjes knoflook, leg ze in een pannetje en bedek ze met olij folie.
Kook alles zachtjes ca. 25 minuten.
Laat de olie afkoelen en zeef hem in een fles.

2) Pikante kruidenolie:
Voeg kaneelstukjes, gedroogde chilipepers, teentjes knoflook, kardemompeulen, korianderzaad of peperkorrels toe.

Bron: Recept uit 'Het olijfolieboekje' door Beverley Jollands

Terug