In spek gewikkelde blinde vink van konijn gevuld met geitenkaas en tapenade

blinde_vink_konijn (3K)

  • 4 konijnenruggen + niertjes
  • 75 g geitenkaas
  • 10 g tapenade
  • 1 ei
  • 8 reepjes gerookt spek
  • 4 stuks witloof
  • 8 takjes rozemarijn
  • 1 eetl. gemengde, gehakte tuinkruiden
  • 2 dl room
  • 1 dl bruine fond

De konijnenruggen ontbenen in de lengte en in 3 versnijden om zo een paupiette te bekomen.
De kaas, de tapenade, de niertjes en het ei tot een homogene massa mixen.
De paupiettes open leggen en bestrijken met de kaasfarce.
Oprollen tot een blinde vink en vervolgens in een reepje spek wikkelen.
Het witloof in julienne versnijden en in een weinig olijfolie bakken.
De blinde vinken aan beide kanten afbruinen en gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C plaatsen.
De blinde vinken warm houden.
De pan deglaceren met de bruine fond, er de room aan toe voegen, laten inkoken tot gewenste dikte en er de kruiden aan toe voegen.
Het witloof centraal op het bord schikken, de blinde vink erop leggen, de saus er rond lepelen.
Afwerken met de takjes rozemarijn.

Opmerking
De konijnenruggen in dit recept kun je vervangen door filets.

Bron: Verfijn met konijn

Terug