Jan A. Kleyns ‘boeuf Stroganoff’

Biefstuk in tomatenroomsaus

  • 3 eetl. boter
  • 2 eetl. olie
  • 500 g kogelbiefstuk, in 2 stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 5 cl Cognac of whisky
  • 50 g bloem
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 10 cl crème fraîche
  • Worcestershiresaus

Verhit 1 eetlepel boter en olie in een koekenpannetje op hoog vuur en bak de biefstuk aan alle kanten bruin.
Haal uit de pan.
Het vet mag weg, de biefstuk niet.
Fruit in een wat grotere pan de ui glazig in de rest van de boter.
Bak nog even de knoflook mee.
Blus met de cognac en laat goed bruisen.
Roer er de bloem door, en dan de tomatenpuree en de room.
Roer en laat binden.
Voeg heet water toe tot het dik sauzig is en breng op smaak met Worcestershiresaus, zout en flink zwarte peper.
Snijd de biefstuk in reepjes en warm ze heel kort in de saus.
Eet met rijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug