Gemarineerde Meritus-biefstukjes
met cannellóni en groentestaafjes

biefstukjes (1K)

  • 4 biefstukken van 150 g
  • 4 raviolivellen
  • 2 gekonfijte tomaten
  • 1 rijpe avocado
  • 2 artisjokken
  • 200 g fijne groene boontjes
  • ½ eetlepel kappertjes
  • sap van twee citroenen
  • 5 cl olijfolie
  • peper, zout

Gekonfijte tomaten:
pel en ontpit de tomaten, zet ze op een ovenschotel.
Overgiet met wat olijfolie en bestrooi met een beetje zout.
Laat 2 ½ uur op 80° konfijten, laat de deur van de oven op een kier.
Snijd de gekonfijte tomaten in stukken.

Artisjokken:
snijd de blaadjes en het hooi weg zodat je alleen de bodems overhoudt.
Kook ze enkele minuten in water met veel citroensap en wat zout.
Laat uitlekken en snijd ze in reepjes.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vlees in reepjes.
Kook de boontjes beetgaar in gezouten water.
Giet af en verfris in ijskoud water.
Meng de groentjes en breng op smaak met peper en zout.
Marinade: meng 5 cl olijfolie, kappertjes en het sap van een halve citroen.
Kruid met peper en zout.
Kook de canellonivellen volgens de gebruiksaanwijzing op de doos, vul ze met de groentjes en vouw toe.
Bind het vlees in rolletjes, kruid met peper en zout en bak ze in wat olijfolie.
Zorg dat het vanbinnen mooi rosé blijft.
Snijd het vlees vervolgens in schijfjes, leg ze op een voorverwarmd bord en bestrijk met de marinade.
Leg er de groentecannellóni naast.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug