Ovengroenten met tomaat en kokosmelk

  • 500 g broccoli
  • ½ selderijknol, geschild
  • olijfolie
  • 250 g doperwtjes (diepvries)
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 1 blik à 40 cl tomatenblokjes
  • 1 eetl. gemalen koriander
  • 1 eetl. gemalen komijn
  • 20 cl kokosmelk (blik)
  • paar eetl. Thaise vissaus
  • chilipoeder of sambal

We gaan een tomaten’curry’ maken met van alles.
Eigenlijk twee recepten in elkaar geschoven: verwarm de oven op 200 graden.
Verdeel de broccoli in flinke rozen, de stengels ervan in stukjes, net als de selderijknol.
Hussel in een ovenschaal met wat olie, zout en de bevroren erwtjes.
Zet 30 minuten in de oven.
Schep tussentijds een keer om.
Fruit in een koekenpan de knoflook aan in wat olie tot hij kleurt en voeg dan de tomatenblokjes toe, plus de koriander, komijn, zout naar smaak.
Laat zonder deksel zachtjes 10 minuten pruttelen.
Voeg de kokosmelk toe en kook nog iets in.
Breng op smaak met vissaus en iets pittigs.
Meng de ovengroenten met de tomatensaus of giet hem over de groenten heen.
Lekker met vlees.

Bron: Onno Kleyn

Terug