Entrecotestuk met rode ui en limoen

entrecote (1K)

voor 4 - 6 personen
  • 600 g entrecôte aan een stuk
  • 4 rode uien
  • 2 limoenen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 1 dl rundvleesbouillon
  • zout
  • peper
  • kernthermometer

Pel de uien en snijd ze in parten.
Boen de limoenen schoon, snijd ze in parten en verwijder zonodig de pitten.
Bak de ui 3 minuten in 1 eetlepel van de olie.
Schep er de limoen, de helft van de tijm en zout & peper door.
Dep het vlees droog.
Verwarm de oven voor tot 85 °C.
Wrijf het vlees in met de rest van de olie, de tijm en zout & peper.
Leg het vlees in een braadslede, schenk de bouillon erbij en verdeel de ui- en limoenparten er omheen.
Laat de entrecote in ± 1 uur en 45 minuten rosé garen (kerntemperatuur 55 °C).
Lekker met roergebakken krieltjes en spruitjes.

Tip

Deze entrecote smaakt ook koud heel lekker.
Of serveer dunne plakjes entrecote gevuld met een reepje augurk en belegen kaas.

Bron: Vlees.nl

Terug