Varkensstoof met paprika en champignons

varkensstoof (1K)

  • 600 g varkenspoulet
  • 2 zoete uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika en 1 groene paprika
  • 250 g champignons
  • 500 g pomodoritomaten
  • 1½ eetl. bloem
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1½ eetl. bloem
  • 1½ dl pilsener bier
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • zout
  • peper

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
Schenk het bier voorzichtig langs de kant van de pan bij het vlees en voeg de kruidnagels, de laurierbladen en zout & peper toe.
Stoof het vlees op laag vuur in ± 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.
Lekker met aardappelpuree.

Tip
Als u de kruidnagels in de laurierblaadjes steekt, kunt u ze er na bereiding gemakkelijk uithalen.

Bron: Vlees.nl

Terug