Pittige hamlapjes met paksoi

hamlapjes3 (1K)

  • 400 g hamlappen
  • 1 theel. maizena
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 2 eetl. droge sherry
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 grote struik paksoi
  • 3 eetl. olie
  • 1 - 2 eetl. oestersaus

Snijd de hamlappen dwars op de draad in heel dunne plakjes.
Meng de maizena, sojasaus en sherry in een kom, schep het vlees erdoor en laat het 10 minuten afgedekt staan.
Pel de teentjes knoflook, verwijder de zaadjes uit de rode peper, schil het stukje gember en hak alles heel fijn.
Snijd de paksoibladeren en -stengels in brede repen.
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, de rode peper en de gember heel even tot ze gaan geuren.
Schep het vlees erdoor en roerbak het op hoog vuur in 4 - 6 minuten bruin.
Schep het vlees op een bord.
Schep de paksoistengels door het bakvet en roerbak ze 2 minuten.
Voeg ook het paksoiblad toe en schep het vlees erdoor.
Roerbak het geheel nog 1 - 2 minuten en breng het gerecht op smaak met wat oestersaus.
Lekker met mie of rijst.

Tip
Gebruik voor de paksoi eens Shanghai paksoi of neem Chinese kool.

Bron: Vlees.nl

Terug