Gevulde auberginerolletjes met een tomaten-paprika-ragout

aubergine3 (2K)

tomaten-paprika-ragout

  • 700 g tomaten
  • zout
  • peper
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 gele paprika
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetl. olijfolie

auberginerolletjes

  • 2 middelgrote aubergines
  • 8 - 10 eetl. olijfolie
  • zput
  • peper
  • 30 g pijnboompitten
  • 80 g uien
  • 2 sneetjes geroosterd brood
  • 4 steeltjes munt
  • 100 g feta
  • 1 ei
  • 300 g rundergehakt

Voor de tomaten-paprika-ragout de tomaten ontvellen, in vieren delen, de kern verwijderen en in grote stukken snijden.
De Spaanse peper en paprika halveren en ontpitten.
De Spaanse peper in reepjes snijden.
De paprika in 2 - 3 cm grootte stukjes snijden.
De knoflook in blokjes snijden.
Olijfolie in een pan verhitten, knoflook, Spaanse peper en paprika toevoegen en kort aanzweten.
Tomaten toevoegen bij matig vuur 2 - 3 min. garen.
zout & peper erover strooien en in een ovenschaal (30 x 25 cm) doen.
Voor de auberginerolletjes de aubergines schoonmaken en overlangs in lange 3 - 4 mm dikke plakken snijden.
Olijfolie in een koekenpan verhitten en de aubergineschijven aan beide kanten lichtbruin aanbraden.
zout & peper erover strooien en daarna op keukenpapier laten uitlekken.

Voor de vulling de pijnboompitten in een pan zonder vet goudbruin roosteren.
De uien in blokjes fijn snijden.
De feta in kleine blokjes snijden.
Alles met een ei in het rundergehakt kneden en met zout & peper bestrooien.
Steeds een eetlepel vulling op het einde van elke aubergineschijf leggen en oprollen.
De rolletjes op de tomaten-paprika-ragout leggen.
Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven bij 200 °C in 20 - 25 minuten garen.
Daarna de auberginerolletjes met de munt decoreren.
Lekker met een baquette.
Aanbevolen wijn: Pinot Madeleine, rode Bourgondië.

Recept van Johann Lafer

Terug