Brochette van gebraiseerd Meritus-rundvlees
met saus van Palmbier en gewokte wintergroenten

brochette (1K)

  • 800 g Meritus-karbonade uit de platte bil, in grote dobbelstenen gesneden
  • 1 l bruine runderbouillon
  • wintergroenten:
    • 1/4 knolselder
    • 1 koolrabi
    • 2 kleine raapjes
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 flesje Palmbier
    (Dobbel Palm in het seizoen)
  • 30 g verse boter
  • arachideolie
  • 1 eetl. bloem
  • peper, zout

Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water, schrik ze af onder koud water, pel ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kruid het vlees met peper en zout, kleur aan in wat boter en bestrooi met bloem.
Roer stevig, zodat ook de bloem een beetje kleurt en voeg dan de bouillon en de gesneden ui toe.
Laat op een heel klein vuur gaar worden.
Haal het vlees uit de bouillon en laat uitlekken.
Laat de bouillon tot de helft inkoken, voeg het bier toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Zeef de saus, doe er de tomaatblokjes in en breng op smaak met peper en zout.
Prik het vlees op brochettes, snijd eventueel de vorm wat bij, warm op in de saus, haal ze uit de pan en houd warm.
Was en schil de wintergroentjes en snijd ze in kleine blokjes.
Warm wat arachideolie op in de wok en bak de groenten kort aan.
Laat ze even uitlekken en kruid naar smaak met peper en zout.
Haal de vleesspiesjes nogmaals door de warme saus, plaats ze op het bord, garneer met gewokte groenten en nappeer met een beetje saus.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug