Taart met hamlappen en paddestoelen

hamlappen (2K)

  • 500 g hamlappen
  • 25 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 bakje paddestoelen (gemengde)
  • 2 eetlepels tijm
  • 400 g deeg (voor hartige taart)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 6 sjalotjes
  • 2 eetl. olie
  • 2 theel. worcestershiresaus
  • 1,5 dl droge sherry
  • 1 theel. laurierpoeder
  • 2 theel. Marmite
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat de plakjes deeg ontdooien.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Pel intussen de sjalotjes en snijd in stukken.
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grove stukken.
Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees licht aan.
Voeg de sjalotjes, paddestoelen, worcestershiresaus, tijm en laurierpoeder toe.
Pel het teentje knoflook en pers deze erboven uit.
Bak alles nog ca. 10 minuten.
Schep regelmatig om.
Voeg de sherry en de bouillon toe.
Vet een ronde ovenschaal in met boter.
Schep het vlees in de ovenschaal.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een grote lap.
Leg de lap deeg over de ovenschotel.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Zet de ovenschotel ca. 30 minuten in de oven.

Vleestips

Hamlappen komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen.
Als u voor het bakken de lappen met bloem bestuift, levert dat een licht gebonden en lekkere bruine jus op.
Hamlappen zijn uitstekend geschikt voor saté.
Omdat de structuur vrij stevig is, kunnen er mooie en gave blokjes van gesneden worden.

Bron: Vlees.nl

Terug