Wilde spinazie

voor 2 personen
  • 500 gram wilde spinazie
  • bakje pijnboompitjes
  • 3 tenen knoflook
  • zout
  • olijfolie
De pijnboompitjes gooi je in een verwarmde (teflon) pan, zonder olie en al roerend lichtbruin bakken.
Uitkijken want ze verbranden heel snel.
Als ze klaar zijn, in een bakje doen.
Spinazie goed wassen en dikke stelen verwijderen.
Slijmerige spinazie gelijk weggooien.
Dan zet je een grote, diepe (soep)pan op het vuur en gooi er een flinke scheut olijfolie in.
Druk drie tenen knoflook door de pers in de pan en gooi er een grote hand spinazie in.
Beetje roeren en af en toe deksel erop houden (beetje bereiden zoals mosselen, dat het lekker gaat stomen).
Het vuur mag niet te hoog staan.
Als je de spinazie even roert, slinkt hij meteen in door de warmte.
Dan weer een grote hand erbij en na een minuut of 5 is die 500 gram geslonken tot een kleine portie voor 2 personen.
Zout erbij doen, even afgieten en in een schaal doen.
Strooi de pijnboompitten erover en 5 min in de oven op 180 graden en klaar.

Charles U. Farley

Terug