Bruschetta met esgargots

  • 150 g slakken uit blik, uitgelekt
  • 2 sjalotten, ragfijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, ragfijn gesnipperd
  • 12½ cl slagroom
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter
  • zout & peper
  • fleur de sel
  • dunne sneetjes stokbrood
  • olijfolie

Smelt de boter in een diepe koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook zacht en glazig.
Klop intussen de eidooiers door de slagroom.
Doe de slakken bij de ui/knoflook in de pan en strooi er zout & peper over.
Roer het ei-roommengsel door ui en slakken en laat het stollen, maar niet te droog worden.
Druppel wat olijfolie op de sneetjes stokbrood en rooster ze in de oven goudbruin.
Verdeel het slakkenmengsel over de sneetjes brood, strooi er een paar korreltjes fleur de sel over en serveer meteen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug