Sajoer boontjes met zalm

sajoer4 (3K)

  • 300 g (witte) rijst
  • 500 g zalmfilet
  • 400 g sperzieboontjes
  • 400 g roerbakgroenten
  • 1 pakje kokosmelk
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • wokolie
  • 1 eetl. citroensap

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes.
Was en haal ondertussen de boontjes af (puntjes verwijderen topjes en eventueel draden die langs de boontjes lopen eraf trekken).
Halveer de boontjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en roerbakgroenten 8 minuten.
Schuif de groenten naar de rand.
Wok de zalm in het midden van de wok voorzichtig 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, het citroensap, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de warme rijst met daarop de sajoer boontjes met zalm in diepe borden of kommen.

Op tafel

Zet seroendeng en sambal badjak en kroepoek Bali op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook

In plaats van zalm kun je garnalen of een andere stevige vissoort gebruiken.

Zet een compleet menu op tafel

Lekker vooraf Gebakken visballetjes met sweet-chilikoriandersaus en Citroensorbet mét toe.

Bron: Conimex

Terug