Rolletjes van Meritus-rosbief gevuld met een tapenade van linzen

rosbief2 (1K)

  • 600 g rosbief uit de valse filet
  • gevogeltebouillon
  • 100 g groene linzen, gedroogd
  • 1 kleine ajuin
  • 1 wortel
  • 1 tak witte selder
  • kruidenbuiltje (1 laurierblad, 1 takje tijm)
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucolla
  • 50 g Parmezaanschaafsels
  • olijfolie
  • melk
  • 30 g verse boter
  • peper, zout

Zet linzen, ajuin, wortel, selder en kruidenbuiltje onder water, zodat ze juist onderstaan.
Laat gedurende 20 à 25 minuten zachtjes koken.
Zeef en verwijder het kruidenbuiltje.
Mix en doe opnieuw door een zeef.
Leng voorzichtig aan met warme gevogeltebouillon en werk er wat olijfolie onder.
Laat het mengsel afkoelen en opstijven en breng op smaak met peper en zout.

Ansjovisolie: laat de ansjovisfilets gedurende een half uur ontzouten in wat melk.
Spoel af en plet fijn.
Verwarm 5 cl olijfolie en laat het knoflookteentje gedurende 15 minuten hierin opwarmen.
Verwijder de knoflook en doe de geplette ansjovis in de olie.

De rosbief kruiden met peper en zout, laat wat boter in een pan smelten en kleur het vlees hierin aan.
Bak vervolgens verder in een oven aan 180 °C.
De gaartijd hangt af van de grootte, reken ongeveer 25 minuten per kilo.
Neem het vlees uit de oven en bedek met een blad aluminiumfolie.
Laat het afkoelen en bewaar in de koeling.

Snijd de rosbief in fijne sneetjes, bestrijk iedere snede met wat linzentapenade en besprenkel met ansjovisolie.
Rol het vlees op en leg op het bord.
Begeleid met rucollasla en werk af met Parmezaanschaafsels.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug