Roerbakken radijsjes, paprika en kerstomaatjes in een voorjaarskruidendressing

roerbak_radijs (3K)

  • 1 bosje verse radijsjes
  • ½ groene, ½ gele paprika in blokjes gesneden
  • 1 bakje stevige kerstomaatjes
  • 1 klein blikje maiskorrels
  • 3 gehalveerde sjalotjes
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetl. gesneden basilicum
  • ½ theel. oregano
  • 4 nestjes tagliatelle met ei
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • basilico-azijn
  • mayonaise
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • blaadjes basilicum om te garneren

Maak de radijsjes schoon en halveer ze.
Snijd de paprika in blokjes en halveer de sjalotjes.
Laat de mais uitlekken.
Kook de tagliatelle beetgaar en spoel deze met water koud.
Laat de tagliatelle op een zeef uitlekken.
Verhit een ruime hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook licht aan.
Voeg dan de overige ingredinten er aan toe en bak deze snel om en om.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Voeg de kruiden, basilico azijn en de mayonaise pas op het laatst toe en meng deze met de pasta.
Maak de tagliatelle warm met een scheutje olie in een andere pan en schep dan alles voorzichtig door elkaar.
Schep het geheel in voorverwarmde borden en bestrooi het met de Parmezaanse kaas.
Garneer met basilicumblaadjes.

Wijnadvies
Chianti, Sensi, Toscane, Italie

Succestip
Schep het geheel in een ovenschaal, bestrooi het met de kaas en laat er een mooi korstje op komen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug