Kerrie djawa

  • 5 groene Spaanse pepers (lombok), grof gesneden
  • 5 rode Spaanse pepers, grof gesneden
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theel. koenjit
  • 2 schijfjes gemberwortel
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. djinten
  • 6 kemerinoten
  • 1 theel. trassi
  • 2 eetl. olie
  • 1 eetl. gezuiverde tamarinde uit een potje
  • 2 blaadjes laos
  • 2 stengels sereh, alleen het zachte deel
  • zout
  • arachideolie
  • 3 dl. dikke kokosmelk
Wrijf de ui t/m het zout fijn in een vijzel (of pureer het in de keukenmachine) en bak het mengsel met de pepers in arachideolie.
Blus af met de kokosmelk en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
Voor een extra pittige saus kan er aan het mengsel in de vijzel nog een rawit toegevoegd worden.

Iets bewerkt recept van oma Keasberry.
Gepubliceerd in NL.Culinair door: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Terug