Ovenschotel van gehakt, witte kool en curry

  • 800 g gemengd gekruid gehakt
  • ½ witte kool
  • 8 grote aardappelen
  • melk
  • 1 eierdooier
  • paneermeel
  • boter
  • 4 eetl. curry
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Maak een luchtige aardappelpuree van de aardappelen, zout, een scheut melk, de eierdooier en een klontje boter (gebruik liefst een stamper i.p.v. een mixer).
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snij de witte kool en kook hem met wat zout gaar.
Laat hem goed uitlekken.
Braad het gehakt rul, maar niet te bruin, en kruid goed met 1 el curry.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Beboter een ovenschotel.
Bedek de bodem met de witte kool.
Strooi er 1 el curry ove
Leg daarop het gehakt, en bestrooi weer met 1 el curry
Bedek alles met de aardappelpuree, strooi er opnieuw 1 el curry over.
Bedek daarna met een laagje paneermeel en schijfjes boter.
Zet ± 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C.
Als het korstje de laatste 5 minuten nog niet echt bruin is, zet dan nog even onder de grill.

Bron: Tournedos
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug