Boekweit flensjes met gerookte zalm en waterkers

voor de blini / flensje:

  • 250 g boekweitmeel
  • 150 g bloem
  • 1 l melk
  • 120 g gesmolten boter
  • 6 eieren
  • 10 g zout

Bereiden als gewone flensjes.


voor de cremé : (voor 70 flensjes)

  • 1 kg Mascarpone
  • 6 eetl. cremé fraîche
  • 2 eetl. Dijon mosterd
  • peper en zout
  • 1 bos bieslook gesnipperd
  • 70 gram gerookte zalm (per flensje)

De flensjes heel dun insmeren met een paletmes 1 cm aan de randen vrij houden.
70 gram gerookte zalm verdelen midden in, strak oprollen.
Uiteinde stukje schuin wegsnijden en dan schuin door midden snijden en midden van het bord leggen en een mooi takje waterkers in het midden stoppen tussen de twee rolletjes.

Terry

Terug