Varkensrollade met mosterd en knoflook

varkensrollade2 (2K)
Slow cooking hoofdgerecht voor 4 - 6 personen

  • 600 g varkensfiletrollade
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 35 g amandelschaafsel
  • 2 oude witte boterhammen
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 3 eetl. olijfolie
  • 15 g boter
  • zout
  • peper

Pel de teentjes knoflook en snijd ze in de lengte in plakjes.
Pluk de rozemarijntoefjes van de stelen.
Prik de rollade rondom op verschillende plaatsen met een scherp puntig mesje in en steek in elke opening een plakje knoflook en een toefje rozemarijn.
Snijd de korstjes van het brood en maal de boterhammen met de amandelen in een keukenmachine fijn.
Roer er de mosterd, 1 eetlepel olie en peper en zout door.
Bestrooi de rollade naar smaak met peper.
Verwarm de oven voor tot 90 °C.
Verhit de rest van de olie met de boter in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan.
Neem het vlees uit de pan en verdeel het broodkruimmengsel erover.
Druk het goed aan en leg de rollade in een passende lage ovenschaal.
Braad de rollade in de voorverwarmde oven in ± 2 uur bruin en gaar.
Snijd de rollade in plakken en strooi de eventueel in stukken gebroken korst erover.
Lekker met hutspot en jus met uitjes.

Tip
Wanneer u de rollade met een elektrisch mes snijdt blijft het korstje beter zitten.
Het amandelschaafsel kunt u eventueelvervangen door een gelijke hoeveelheid gerookte amandelen.

Bron: Vlees.nl

Terug