Hamlapjes met aardappel en rozemarijn

hamlapjes2 (1K)

  • 400 gram hamlappen
  • 1 eetl. citroensap
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn of tijm
  • 450 gram aardappelblokjes
  • ½ dl vleesbouillon
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
Snijd de hamlappen in blokjes, doe deze in een kom en maal er royaal peper over.
Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes.
Hak de rozemarijn grof
Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
Voeg de aardappelblokjes en de rozemarijn toe.
Roerbak alles nog 3-4 minuten.
Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
Breng het gerecht op smaak met zout & peper
Lekker met een groene salade.

Tip
Voor roerbakken wordt vlees in reepjes, blokjes of plakjes gebruikt.
Snijd vlees altijd met een scherp, niet gekarteld mes.

Bron: Vlees.nl

Terug