Aardappelpuree met gestoofde ui en rundsfilet

aardappelpuree_ui_rundsfilet (2K)

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 uien gesnipperd
  • 50 g boter
  • 600 g rundsfilet
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • ½ dl vleesbouillon
  • ½ bussel dragon
  • 300 g asperges
  • peper en zout

Schil de aardappelen en prik deze met een vork.
Gaar in de microgolfoven gedurende 8 minuten.
Stoof de ui in de boter op gematigd vuur.
Kruid met peper en zout en schep de ui uit de pan.
Bak in deze pan het vlees en leg aan de kant.
Blus de pan met de rode wijn en bouillon.
Laat tot de helft reduceren en voeg de ketchup en gehakte dragon toe.
Kruid met peper en zout.
Blancheer de asperges in gezouten water en spoel onder koud water.
Stoof even op in een beetje boter.
Pureer ondertussen de aardappelen en roer hieronder de gestoofde ui.
Kruid met peper en zout.
Serveer de uienpuree met het vlees, de saus en asperges.

Tip
Zorg ervoor dat de kruiden niet te lang garen, anders verliezen ze hun mooie groene kleur.

Bron: Patapas

Terug