Roerbak met Indonesische balletjes

balletjes2 (3K)

  • 500 g half om half gehakt
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote uien
  • 300 g worteltjes
  • 300 g sperziebonen
  • 1 zakje kruidenmix voor gehaktsaté
  • 4 eetl. olie
  • 1 - 2 eetl. ketjap manis
  • 1 - 2 theel. sambal oelek

Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook.
Pel de uien en snijd ze in partjes.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze.
Meng het gehakt met het ei, de kruidenmix, het sjalotje en de helft van de knoflook en vorm er stuitergrootte balletjes van.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de gehaktballetjes bruin en in 6-8 minuten gaar.
Neem ze uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui met de rest van de knoflook ± 3 minuten.
Bak de worteltjes en de sperziebonen 5 minuten mee.
Voeg de balletjes, de ketjap, de sambal, zout & peper toe en warm het goed door.

Tip

Maak vier grote ballen van het gehakt en serveer de groenten er apart bij.

Vegetarisch alternatief

Vervang het vlees door 500 gram gehakt op basis van soja- en tarwe-eiwit en gebruik 1 eetlepel olie extra bij het bakken.
Of neem 2 pakjes Indonesische tofuballetjes à 180 gram.

Bron: Vlees.nl

Terug