Kalfslenderollade uit de braadzak

  • 500 g kalfsrollade (lende)
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 3 sinaasappels
  • 3 theel. marjoraan
  • 1 takje rozemarijn (vers of 2 eetl. gedroogde rozemarijnnaaldjes)
  • 2½ dl biogarde (roer)
  • 2 eetl. bloem
  • snufje zout
  • snufje peper

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Was de bleekselderijstengels en verwijder de harde nerven met een dunschiller.
Snijd de stengels in dunne reepjes, pel de ui en snipper deze.
Pers de sinaasappel uit, schil de andere sinaasappel dik en snijd deze in plakken.
Schep de bleekselderij en de ui in de braadzak door elkaar en leg de kalfsrollade erop.
Strooi de majoraan over het vlees.
Schenk vervolgens de sinaasappelsap erover.
Leg het rozemarijntakje erop of strooi rozemarijnnaaldjes erover.
Bind de braadzak met binder dicht en leg deze in een ovenschaal.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bovenkant van de zak.
Schuif de schaal in het midden van de oven en braad de kalfsrollade (rosé) in ca. 45 minuten (gaar).
Neem de kalfsrollade uit de braadzak.
Dek deze met aluminiumfolie af en laat deze ca. 10 minuten rusten.
Schenk vervolgens het vocht in een pan.
Roer de bloem door de biogarde en vervolgens de biogarde door het vocht.
Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes doorkoken.
Schep de groenten in een warme schaal.
Snijd de kalfsrollade in dunne plakken en leg deze erop.
Leg vervolgens de sinaasappelplakken erop.
Geef de saus er apart bij.
Lekker met aardappelpuree en spruitjes met hazelnoten.

Bron: Vlees.nl

Terug