Karbonaadjes met pittige kikkererwtensaus

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • olijfolie
  • 3 gepelde tomaten (blik)
  • 1 eetl. gemalen komijn
  • 1 eetl. gemalen koriander
  • 100 g gekookte kikkererwten (blik)
  • 1 gulle eetl. tahin (sesampasta)
  • chilipeper naar smaak
  • 1 bos korianderblad (facultatief)
  • 4 karbonaadjes

Fruit de ui met de knoflook glazig in een gezonde scheut olijfolie.
Pureer de tomaat met de staafmixer en voeg hem met de specerijen bij de ui.
Laat zachtjes 5 minuten indampen.
Pureer de kikkererwten en doe ze erbij, samen met de tahin.
Maak sauzig met water en breng op smaak met zout en chilipeper.
Wie wil suddert op het laatst de fijngesneden koriander mee.
Barbecue of bak je karbonaadjes en serveer met de saus.

Deze saus smaakt ook bij vis en gamba’s en scampi’s.

Bron: Onno Kleyn

Terug