Ossobucco van konijn

ossobucco_konijn (2K)

  • 4 konijnenbouten of 12 medaillons
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 100 g gehakte ui
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
  • 100 g brunoise van voetselder
  • 100 g brunoise van prei
  • 100 g brunoise van wortelen
  • 1 l gehakte tomaat

Verhit een scheut olijfolie in een pot laat hierin de bouten kleuren.
Kruid met zwarte peper en zeezout.
Laat 5 minuten verder bakken.
Neem de bouten uit de pot en houd apart.
Doe de ui, look en groentjes in de pot en laat 5 minuten stoven.
Voeg de bouten terug toe en kruid nogmaals.
Doe er ook de gehakte tomaat bij en laat gedurende 1 uur zachtjes onder deksel sudderen.
Verwijder het deksel en laat tot op de gewenste dikte inkoken.

Tip

Serveer met pasta afgewerkt met parmezaansnippers.
Dit gerecht is nog lekkerder indien je het de dag voordien klaarmaakt.

Bron: Verfijn met konijn

Terug