Saltimbocca met muntsaus

saltimbocca_muntsaus (2K)

  • 4 grote (of 8 kleine) kiplapjes
  • 4 plakjes Parmaham
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 kleine savoiekool, in fijne repen
  • 4 dl kippenbouillon
  • 5 cl droge witte wijn
  • 1 dl room
  • boter of olijfolie
  • 1 theel. gehakte muntblaadjes
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Stoof de ui in hete boter.
Doe er de koolreepjes bij.
Roerbak kort.
Schenk er de helft van de kippenbouillon bij.
Kruid met peper en zout.
Laat 20 minuten stoven onder deksel.
Kruid de kiplapjes met peper en zout, leg op elk lapje een plakje ham.
Vouw dubbel en steek vast met een houten prikker.
Bak de saltimbocca 4 à 5 minuten aan elke kant in boter of olie.
Hou warm onder aluminiumfolie.
Blus de braadpan met de rest van de kippenbouillon.
Schraap het aanbaksel goed los.
Laat tot de helft inkoken.
Schenk er de wijn en de room bij.
Laat inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met peper en zout.
Werk af met de gehakte munt.
Lepel de hete saus over de saltimbocca.
Schep er de gestoofde kool bij.
Serveer meteen.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug